desde-dentro-kennismaking

Verlies gaat gepaard met pijn en verdriet. Iets of iemand die belangrijk voor je was of veel voor je betekende is niet meer aanwezig en maakt voortaan door herinneringen deel uit van je leven. Je zekerheden vallen weg, wat je een onveilig gevoel kan geven en je kan doen wankelen. Jouw wereld lijkt stil te staan, terwijl die van anderen gewoon door draait. Anderen bewegen om je heen, maar jij lijkt stil te staan. Vaak voel je je niet begrepen en alleen. Je leven is niet meer wat het was en wordt nooit meer hetzelfde.

Het is als een aardbeving. Een Tsunami. Je verliest alles. Je weet niet wat je overkomen is. Je kunt niet helder denken. Als het stof is neer gedwarreld, kan je alles voor het eerst echt overzien. De hulp komt op gang. De eerste dagen massaal, ongecontroleerd en chaotisch. De weken erna trekt de aandacht weg. Na een paar maanden is er bijna niemand meer die komt vragen of het wel met je gaat. De tijd heelt niet alle wonden. Het zal nooit meer hetzelfde zijn. Ik moet op zoek naar een nieuwe betekenis in deze veranderde situatie.

Desde-dentroGraag wil ik naast je staan en samen op weg om te ontdekken wat jouw manier is om met pijn en verlies om te gaan. Hierbij kan het verhaal van je eerste verlies al heel jong zijn, of zelfs in de generatie daarvoor begonnen zijn. Tijdens ons leven ontwikkelen we onze eigen overlevingsstrategieën, die we ook inzetten in verlies situaties.

Tijdens de begeleiding komen we in contact met elkaar, ieder met ons eigen verhaal. In dit contact proberen we een draagvlak te creëren dat je verder kan helpen in het leven na je verlies situatie(s).